Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                                                 Estevalmennus 30.01.2012

Virtuaalitalli Dami järjestää ensimmäisen estevalmennuksen, johon mahtuu neljä ensimmäistä osallistujaa. Huomaa, vain neljä, joten pidä kiirettä!

Esteiden koko, radan pituus jne. huomioidaan osallistujien hevosten koon ja rodun mukaan. Esimerkiksi vaikka sinulla olisi tosi hyvä shettis, et voi valmennuksessa hypätä sillä metriä. Ollaan siis realistisia.

Valmennuksessa opetan minä, Ninnu, ja pyrin pitämään valmennuksen mahdollisimman monipuolisena ratsukolle. Otamme aluksi hiukan koulua verryttelyksi (pohkeenväistöä, avotaivutusta jne), ja sitten puomeja sekä pieniä verkkahyppyjä. Pätkimme radan osiin, ja hiomme tunnin aikana näitä osia yksittäisinä. Jos hevosesta täytyisi saada pyöreämpi ja eteenpäinliikkuvampi, laitan muille jonkun puomi/ristikkotehtävän ja hion tämän ratsukon ongelmaa. 
Lopuksi hyppäämme pienen radan, ja yritämme tehdä ns. ennätysradan. Jos hevonen ennen hyppäsi ratana 90 cm, yritämme saada valmennuksen aikana sen hyppäämään korkeampia (:

                                                           Osallistujat 4/4

   >> Mona - KP Forezen Wild Princess // rataeste 115 cm
              Parannusta kaivataan lähestymiseen, jolloin neiti
              meinaa mennä hiukan liian lujaa. Parempi selän
             käyttö on myös tervetullut tamman arkeen.

   >> Sandra - Anyat // rataeste 90 cm
              Esteillä kuumuu helposti, ja helposti väistää myös
             esteet. Ponnistuksessa on kanssa ongelmia, ja selän
            käyttö jää vähäiseksi. Ryöstäminenkin on Anan
            mieleen, kun on niijn vauhdikas. Kiva olisi saada
            menemään metrin rata.

   >> Liffe - Lifter´s Wisard // rataeste 100-140 cm
              Vikke osaa mennä lujaa ja kiitolaukassa hyppää
               jopa 140cm. Valmennuksen loputtua toivotaan
              hiukan rauhallisenpaa menoa.

   >> Krista - Harebellin Miss Keela // rataeste 60 cm
               Vauhti välillä karkaa käsistä, joten siihen
               ongelmaan kaivataan apua. Keela myös kyttää
              erikoisesteitä.

             

 

Kirjoitan kaikille ratsukoille kommentit, jotka sitten voi lukea täältä viimeistään valmennuspäivänä, saattaa olla että en ehdi kirjoittaa niitä samana päivänä, joten ne voi tulla vasta 31 päivä.

Kommentit

                                       Mona / KP Forezen Wild Princess

Aloitimme valmennuksen peruskoulujutuilla, suoristimme ja teimme pitkillä sivuilla kaksi pysähdystä. Princess ei oikein kuunnellut aluksi pidätyksiä, joten piti tehdä pari rankenpaa otetta. Sen jälkeen tamma muuttui pehmeäksi kädelle, ja pysähtyi oikein helposti. Jaoin ratsukot kahdelle pääty-ympyrälle. Princess vältteli aluksi kättä, mutta muuttui pienellä vaivannäöllä hiukan pyöreämmäksi. Pohkeilla täytyi painaa hiukan tamman vatsaa, ja nostaa itseään hiukan satulasta. Princess toimi näillä avuilla, ja hakeutui muotoon. Aloitimme verkkahypyillä; puomikasa - ristikko - puomikasa. Princess alkoi heti rynniä, ja pudotti pienen ristikon. Niinpä tamma piti kääntää heti puomikasan jälkeen voltille esteen ympäri, tulla uudestaan, suunnistaa seuraavalle, tehdä voltti ja tulla uudestaan. Näin Princess ei ehtinyt rynniä, ja lopulta se laukkasi koko tehtävän rauhallisesti. Otimme pari kertaa muita radan osina, ja Princess toimi oikein hyvin, lukuunottamatta paria kiihdytystä. Kun Princess alkoi kiihdyttää, se piti kääntää juuri ennen estettä voltille, ja silloin se ei ehtinyt lähteä lujaa. Tämä kikka toimii kyllä vain pienemmillä esteillä. Kun Princessillä tultiin ratana aluksi metriä, se toimi hämmästyttävän hyvin. Princess laukkasi rauhallisesti, ja hyppäsi hyvältä ponnistuspaikalta. Viimeinen este oli 115 senttiä, ja sitä ennen Princess lähti vähän kiihdyttämään. Mutta ei se mitään, tultiin vika este uudestaan, ja Princess hyppäsi oikein hyvin.

                                                 Sandra / Anyat

Valmennus aloitettiin koulujutuilla, suoristettiin ja tehtiin pysähdys kaksi kertaa pitkällä sivulla. Ana toimi hyvin, eikä pysähtymisessä ollut ongelmaa. Parin kerran jälkeen ratsukot jaettiin kahdelle pääty-ympyrälle, ja Ana protestoi aika lailla. Se pysähtyi, eikä suostunut liikkumaan. Kun annettiin hiukankin raippaa, Anyat potkaisi kiukkuisesti taaksepäin. Parilla kikalla sen sai kuitenkin liikkumaan eteenpäin, ja yhtäkkiä se alkoi toimia tosi hyvin. Ana yritti hakeutua muotoon, mutta välillä luovutti ja nosti päätään ylös. Lopulta se kulki todella hyvin. Aloitimme verkkahypyillä; puomikasa-ristikko-puomikasa. Anyat hyppäsi nämä esteet leikiten muutaman kerran, eikä mitään ongelmaa ollut. Otimme pari kertaa radan osina, yhteytettyä, loivaa uraa jne. Ensin Analle laitettiin 90 sentin rata, jonka ensimmäisellä osalla Ana lähti rynnimään ja väisti näppärästi pystyn. Laitoin esteelle johteen, ja Sandra sai Anan pidettyä kurissa ulko-ohjan pidätteillä. Rata oli muuten hyvä. Nostin pari estettä metriin, ja Ana ensin vähän mietti, ja kielsi kerran. Sitten se kuitenkin oikein liisi kaikkien suurienkin esteiden yli. Pienten lepokäyntien jälkeen kaikki esteet nostettiin metriin, ja Ana hyppäsi oikein mallikkaasti koko radan, vaikka meni välillä vähän liian lujaa.

                                                 Liffe / Lifter´s Wisard

Valmennus aloitettiin normaaleilla koukukiemuroilla. Tultiin suoristamista ja pitkillä sivuilla kaksi pysähdystä. Vikke toimi toivotulla tavalla, pysähtyi kiltisti ja kuunteli apuja tarkkaan. Sen korvat heiluivat ees taas, kun se kuunteli mitä ratsastaja teki satulassa. Jaoin ratsukot pääty-ympyröille, ja Liffe sai Viken heti kulkemaan kauniisti muodossa. Tämä oli oikein loistava suoritus. Kun aloitimme verryttelyhypyillä, Vikke tuntui innostuvat kunnolla. Se steppasi paikallaan omaa vuoroa odotellessa, joten sillä piti kävellä ympyrää koko ajan. Kun Viken vuoro tuli, ori oli jo matkassa. Se hyppäsi hirmu lujaa ja korkealta, joten tultiin heti uudestaan. Ennen estettä voltti, hyppy pikkuesteen yli, voltti esteen ympäri, uudestaan este, seuraavalle ja taas voltti. Näin Vikke alkoi kuuntelemaan, ja pian se tuli oikein nätisti. Radan osat sujuivat Vikeltä oikein hyvin, eikä mitään ongelmaa ollut. Rata nostettiin Vikelle heti metriin, ja Vikke meni oikein hienosti koko radan, ellei oteta lukuun pientä ponnistusvirhettä toiseksi viimeisellä esteellä.

                                                Krista / Harebellin Miss Keela

Keela oli heti aloittaessa reipas, ehkä vähän liiankin. Alkuraveissa se päätti vetää kunnon pukkisarjan, ja Krista joutui kunnolla pitämään kiinni ettei lentäisi päistikkaa päin seinää. Krista pysyi kuitenkin satulassa, ja Keelakin sai ylimääräiset energiat pois. Tultiin pitkällä sivulla suoristamista ja kaksi pysähdystä, eikä Keela oikein halunnut kuunnella pidätettä. Pari rivakanpaa otetta, ja johan hevonen parani entisestään. Verkkahypyissä mentiin puomikasa-ristikko-puomikasa. Keela toimi oikein hyvin, mutta pari kertaa kiihdytteli ja meni ohi kerran ristikosta. Krista ei ollut varautunut, ja melkein lensi alas. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan tehtävä jatkui hyvillä mielin. Radan osia hioessa Keela kielsi kaksi kertaa, ja toisella kerralla kävi vähän hassusti. Keela kielsi pienelle okserille, ja Krista lensi puomien sekaan. Ei käynyt pahemmin, takaisin hevosen selkään ja uudestaan esteelle. Lopuksi Keela hyppäsi 70 senttisen radan oikein näppärästi.

 

©2019 Virtuaalitalli Dami - suntuubi.com